Du har 0 varor i kundvagnen
Summa: 0 kr. inkl.moms

 Kundvagn »

Jura - Clarisfilter Smart

Art.nr: 5003
Tillverkare: JURA

Pris: 185:-

KONTAKTA OSS FÖR KÖP!

Claris Smart passar Jura Z6 och E6/60

Det intelligenta vattenfiltret
Kaffe består till 98 procent av vatten. Därför är en perfekt vattenkvalitet avgörande för ett fulländat kafferesultat. Med CLARIS Smart revolutionerar JURA vattenfiltreringen. För första gången kommunicerar nämligen kaffemaskinen ständigt med filtret tack vare modern RFID-teknik (Radio-frequency Identification). Den känner av om filtret är isatt och aktiverar automatiskt motsvarande läge. Kaffemaskinen samlar löpande information om filteranvändningen och meddelar när filtret är förbrukat. Detta gör inte bara filterbytet enklare än någonsin, utan CLARIS Smart kan även visa sin fulla potential.

Rent vatten för utsökt kaffe
CLARIS Smart fungerar enligt den professionella uppflödesprincipen och filtrerar hela tiden exakt den mängd vatten som för tillfället krävs för tillredningen. På så sätt används filtret effektivt. I vattentanken blir det inte kvar något förfiltrerat vatten som snabbt kan bli dåligt. Utöver kalk filtreras även tungmetaller samt lukt- och smakpåverkande ämnen som exempelvis klor bort. De mineraler som är viktiga för hälsan bevaras i vattnet. Resultat: Rent vatten för perfekta kaffespecialiteter och samtidigt optimalt skydd av kaffemaskinen mot kalk.

Automatisk filterregistrering
För att möjliggöra en dialog mellan filtret och kaffemaskinen använder sig JURA av den moderna RFID-tekniken. Kaffemaskinen med intelligent vattensystem (Intelligent Water System, I.W.S.®) känner automatiskt igen om ett filter sätts i och ställer därefter automatiskt om sig till filterdrift och inleder sköljningen. Om filtrets livslängd närmar sig sitt slut meddelar kaffemaskinen att ett filterbyte behövs. Om detta inte utförs aktiverar apparaten avkalkningsläget. Efter motsvarande användning visas en uppmaning om avkalkning. En sådan kan i sin tur endast utföras efter att filtret har avlägsnats. Felgrepp som stammar från missförstånd hör nu definitivt till det förgångna.